ВАЛЕНТИНА ДИКАНСКА

ВАЛЕНТИНА ДИКАНСКА

управител на BASF България

ВАЛЕНТИНА ДИКАНСКА e първият български управител в 45-годишната история на BASF в България. Тя има магистърска степен от УНСС и специализация по мениджмънт и маркетинг в Майнц, Германия. Започва кариерата си в Министерството на финансите. По-късно ръководи вътрешния одит в един от водещите немски производители на потребителски стоки. През 2002 г. започва работа в BASF ЕООД като директор финанси и администрация. От 2011 г. е назначена от борда на директорите на BASF SE за управител, като поема поста от д-р Херберт Фиш, вицепрезидент за Югоизточна Европа. Омъжена е, има син и дъщеря.

ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ

ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ

изпълнителен директор на Walltopia

ИВАЙЛО ПЕНЧЕВ е изпълнителен директор на Walltopia. Основател е и участва активно в управлението на редица компании - Walltopia, Auxionize, Extrapack, HRT, CompositeX, Quantacea, Civilia Properties. Walltopia е световен лидер в дизайна и производството на изкуствени катерачни стени и пример за българска компания, която налага тенденциите в международна индустрия. Следвал е физика в СУ "Св. Климент Охридски". Говори руски и английски.

КРИСТОФ ДЕ ЛАФАРЖ

КРИСТОФ ДЕ ЛАФАРЖ

изпълнителен директор на "Шнайдер Електрик България"

КРИСТОФ ДЕ ЛАФАРЖ е изпълнителен директор на "Шнайдер Електрик България", работи за компанията от 1998 г. най-напред в Турция, след това е на мениджърски позиции във Франция и Азиатско-Тихоокеанския регион. Непосредствено преди да дойде в България, е директор ценообразуване и канали за продажба на Азиатско-Тихоокеанския регион. Сега отговаря за България, Албания, Македония и Косово. Завършил е маркетинг мениджмънт в ESSEC Business School, Франция, инженер от Hautes Etudes d'Ingеnieur, Франция. Женен, с 4 деца.

ПЕТЪР АНДРОНОВ

ПЕТЪР АНДРОНОВ

главен изпълнителен директор на СИБАНК

ПЕТЪР АНДРОНОВ е главен изпълнителен директор на СИБАНК от март 2008 г. През март 2011 г. е избран за кънтри мениджър на KBC за България, отговарящ за двете компании на групата - СИБАНК и ДЗИ. Член на УС на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. В периода 2005-2007 г. е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към ЕК. В същия период е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към ЕЦБ. Участва в изготвянето на действащото надзорно банково законодателство, в това число на Закона за кредитните институции, Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на БНБ. От 2002 до май 2007 г. е главен директор на управление "Банков надзор" в БНБ. Председател е на Асоциацията на банките в България от 2015 г.

ПЛАМЕН ЯЛЪМОВ

ПЛАМЕН ЯЛЪМОВ

председател на изпълнителния комитет на "Алианц България Холдинг" АД

ПЛАМЕН ЯЛЪМОВ е председател на изпълнителния комитет на "Алианц България Холдинг" АД. Доктор е по приложна математика от Московския държавен университет "М. И. Ломоносов", Русия, магистър по финанси от Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий" и магистър по приложна математика от СУ "Св. Климент Охридски". Между 1986 и 2000 г. е преподавател в Русенския университет "Ангел Кънчев". Председател е и на изпълнителния комитет на "Алианц България Холдинг", председател на надзорния съвет на "Алианц Лизинг България" и на Пенсионноосигурително дружество "Алианц България".

 12 

E-mail:

Парола: